Miettisen huvila on täydellinen paikka ryhmille, jotka haluavat viettää aikaa yhdessä ja nauttia Fäbodan lumoavasta kauneudesta.

Vuokraa Pietarsaaren parhaat maisemat!

Tietoa Miettisen huvilasta

Fäbodan kallioiden äärellä sijaitseva Miettisen huvila sopii erinomaisesti ryhmille, jotka haluavat viettää aikaa yhdessä, grillata jotain hyvää, uida, pelata lentopalloa, luistella tai vain rentoutua ja nauttia kauniista luonnosta. Mitä jos suunnittelisit patikointiretken yhteen Fäbodan vaellusreiteistä, jonka päätepisteenä olisi rannan tuntumassa sijaitseva viihtyisä huvila?

Miettisen huvila sopii kaiken ikäisille ja erilaisiin tilaisuuksiin.

Varaaminen

Varauksia otetaan vastaan ympäri vuoden, varauspyynnöt ensisijaisesti sähköpostitse: info@visitpietarsaari.fi
Varauspyynnön voi myös tehdä voi tehdä soittamalla Visit Pietarsaarelle:
+358 44 403 8564 (Paulina) +358 44 493 8834 (Matilda)

Maksu suoritetaan varauksen yhteydessä. Peruutukset tehdään soittamalla numeroon 06-7810450. Huom! Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 24 tuntia ennen sisäänkirjautumista, vuokramaksua ei palauteta.


Voit maksaa seuraavilla maksutavoilla:

  • Visa
  • Mastercard
  • Masterpass
  • MobilePay
  • Pivo
  • Siirto

Käteismaksu ei ole mahdollista.

HINNAT:
  • 4 h 80 €
  • 8 h 120 €
  • 24 h 160 €
  • Pidempi varaus: ota yhteyttä
VARAUKSET:

Hyvä tietää

Huvilan varusteluun kuuluu muun muassa avotakka ja pitkä pöytä, jonka ympärille mahtuu 16 henkilöä. Huvilaa voi myös lämmittää sieltä löytyvällä kaasulämmittimellä. Mikäli vierailijat haluavat lämmittää huvilaa tai grillata jotain hyvää, heidän on tuotava itse polttopuut ja kaasu mukanaan. Huvilan aurinkopaneelien tuottama virta riittää valaistukseen, kahvinkeittimelle ja projektorille, mutta ei esimerkiksi mukana tuoduille lämpöpattereille.

Ulkona on myös mahdollista tehdä nuotio aivan vieressä sijaitsevaan grillipaikkaan. Sisällä voi keittää kahvia aurinkopaneelien virralla toimivalla kahvinkeittimellä. Muistathan ottaa mukaan vettä, suodatinpusseja sekä muut tarvikkeet, joita tarvitset suunnittelemasi elämyksen toteuttamiseen.

Sisällä on myös pelkistetty polttava käymälä, mutta ei juoksevaa vettä. Huvilassa ei ole makuupaikkoja eikä sitä voi varata yöpymiseen.

AVOTAKKA SISÄLLÄ JA GRILLIPAIKKA ULKONA

PITKÄ PÖYTÄ 16 HENKILÖLLE

VIRTAA AURINKOPANEELEISTA

POLTTAVA KÄYMÄLÄ SISÄLLÄ

Koe Fäboda ympäri vuoden

Koe vuodenaikojen vaihtelu huvilalla, jonne pääsee Fäbodan Kahvituvan parkkipaikalta alkavaa esteetöntä vaellusreittiä pitkin.

Huvilalle pääsee siis kulkemaan esteettömästi pyörätuolilla ja lastenvaunujen kanssa lumettomina vuodenaikoina.

Talvi Miettisen huvilalla

Kun haluaa kokea Fäbodan kauniin talvisen luonnon, kannattaa ottaa mukaan lämmintä vaatetta, istuinalustoja sekä vilttejä pysyäkseen lämpimänä sillä välin, kun huvila lämpenee avotakalla tai kaasulämmittimellä. Lämmitetty huvila toimii lämmittelypaikkana esimerkiksi hiihtäjille, upeita revontulia bongaaville ryhmille tai niille, jotka haluavat ihailla meren voimaa lintutornista.

Mahdollisuuksia on monia, mutta huomioithan, että terassia ja esteetöntä vaellusreittiä ei pidetä kunnossa talvella, mikä voi heikentää niiden kulkukelpoisuutta.

HISTORIA

Fäbodan kylpylä ja Miettisen huvila

Et ole ensimmäinen etkä viimeinen. Fäbodan rannoille on hakeutunut ihmisiä sukupolvien ajan nauttimaan raikkaasta meri-ilmasta ja kauniista luonnosta. Täällä on helppoa olla läsnä jokaisessa hengenvedossaan ja ihmetellä samalla sitä aikaa, jolloin kalliot hioutuivat epäsäännöllisen täydelliseen muotoonsa.

1900-luvun alussa uskottiin vahvasti meri-ilman myönteisiin terveysvaikutuksiin, ja siksi Fäbodaan perustettiin parantola keuhkosairauksista kärsiville vuonna 1916. Parantola sai nimekseen Fäbodan kylpylä, ja se rakennettiin hyvin lähelle paikkaa, jossa Miettisen huvila sijaitsee. Strengbergin tupakkatehtaan silloinen toimitusjohtaja Lauri Johannes Miettinen rakennutti Miettisen huvilan noin vuonna 1956.

Fäbodan kylpylä purettiin 1980-luvulla, mutta Miettisen huvila sai kuitenkin jäädä ja sen käyttö kaupungin työntekijöiden kesähuvilana jatkui. Huvila on nyt kunnostettu ja räätälöity eri ryhmien käyttöön (esim. kaveriporukoiden, perheiden ja työkavereiden), jotka haluavat viettää aikaa Pietarsaaren kauneimpien rantojen tuntumassa.

Lue lisääLue vähemmän

HISTORIA

Lauri Miettinen

Lauri Johannes Miettinen (1905–1963) oli ahkera ja taitava mies, joka toimi elämänsä aikana useissa erilaisissa luottamus- ja työtehtävissä. Hän työskenteli lähettiläänä Espanjassa, voitti SM-kultaa 4 x 100 metrin viestissä, tutustui presidentti Kekkoseen, toimi Suomen suurimman tupakkatehtaan toimitusjohtajana ja käänsi kirjoja sekä näytelmiä suomeksi.

Miettisen perheen muuttokuorma saapui Pietarsaareen keskikesällä vuonna 1953. Muuton syynä oli Lauri Miettisen saama työpaikka Strengbergin tupakkatehtaan (tai Oy Ph. U. Strengberg & K:ni Ab:n, joka oli yrityksen virallinen nimi) toimitusjohtajana. Pietarsaareen saavuttuaan Miettinen siirtyi nopeasti mukaan yhdistystoimintaan. Hänestä tuli muun muassa The English Clubin ja Pietarsaaren yhteislyseon vanhempainneuvoston puheenjohtaja.

Miettinen tunnetaan todennäköisesti parhaiten panostuksestaan suomalaiseen urheiluun. Hän toimi Suomen Olympiakomitean sihteerinä vuosina 1938–1947 sekä Helsingin olympialaisten järjestelytoimikunnan jäsenenä vuonna 1952. Lisäksi hän tutustui muun muassa Urho Kekkoseen ja Paavo Nurmeen urheilutoiminnan kautta.

Lue lisääLue vähemmän